Puur natuur

Het kloppend hart van de zwemvijver is de natuur. Enkele waterplanten, de watercirculatie en natuurlijke filtersystemen als lavasteen fungeren als biofilter en zorgen voor helder water. Ook het onderhoud van de zwemvijver gebeurt zo goed als volledig door de natuur.

een houten steiger naast een weelderig groen veld

Meer informatie over de aanleg van onze zwemvijvers?

Onze werkwijze

Bij de aanleg van jouw zwemvijver

Wil je graag een zwemvijver laten aanleggen?

Vraag online een offerte aan, onze experts helpen je graag verder!

Vergelijk

Wat zijn de verschillen?

Zwemvijvers, natuurlijke zwembaden en bio zwembaden gebruiken geen chemicaliën om het zwemwater te behandelen. Ze zijn absoluut chloorvrij. Het resultaat is gezond, natuurzuiver water dat uw huid, uw ogen en de natuur spaart. Maar wat zijn dan de verschillen?

een kleine vijver midden in een grasveld

Helofyten filter

Een zwemvijver bestaat steeds uit twee delen: het zwembad en de beplante zone. In die beplante zone – de zogenaamde biologische helofytenfilter – wordt het water op een natuurlijke wijze gezuiverd. Deze zone bestaat uit een moerasbed met waterzuiverende planten en filtermineralen zoals lava. De biofilter is niet alleen functioneel, maar de zone met beplanting is ook een sfeervol element in je tuinarchitectuur.

een kleine vijver midden in een grasveld

Zwemvijver verwarmen

De zwemvijver verwarmen kan gemakkelijk met behulp van zonne-energie, een warmtepomp of een verwarmingssysteem (met warmtewisselaar). Het water kan verwarmd worden tot een aangename temperatuur van 26 à 28 °C. Om het biologisch evenwicht te behouden, kan de zwemvijver evenwel niet verwarmd worden tijdens de wintermaanden.

Inspiratiegids

Download onze catalogus

Onze realisaties

Zwemvijvers in de kijker

Onze FAQ's

Veelgestelde vragen over zwemvijvers

Bij onze klanten merken we dat er vaak veel vragen zijn over de aanleg en het onderhoud van een zwemvijver. Via deze FAQ geven we kort antwoord op een aantal van deze vragen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op indien deze antwoorden niet volstaan.

  • Wat zijn de voordelen van een zwemvijver?

    Een vijverzwembad heeft heel wat voordelen ten opzichte van een klassiek zwembad. Zwemvijvers zijn veel gemakkelijker en mooier te integreren in het tuinconcept. De realisatie is minder duur en de vaste kosten zijn bijna verwaarloosbaar. Ecologische zwembassins zijn vriendelijk voor de mens en natuur. Er worden geen chloorderivaten toegevoegd en erin zwemmen is aangenaam en erg relaxerend. Het onderhoud is minimaal, een enorm voordeel ten opzichte van een klassiek zwembad is dat men het hele jaar door geniet van de zwemvijver, mooi weer of niet.

  • Wat is de kostprijs voor de aanleg van een zwemvijver?

    Al onze projecten zijn steeds op maat van de klant en zodoende uniek. Wij komen steeds eerst vrijblijvend langs om jouw wensen en behoeften te detecteren. Er zijn verschillende factoren die mede de prijs bepalen van een zwemvijver; dit zijn voornamelijk de grootte, de gewenste materialen, de onderbouw, de toegankelijkheid, de afwerking, ...

  • Heb ik een vergunning nodig voor de aanleg van een zwemvijver?
    Indien men een vijver aanlegt met een oppervlakte kleiner dan 30 m², hoeft men geen bouwvergunning aan te vragen. Voor vijvers met een oppervlakte groter dan 30 m² is men verplicht om ofwel via een ’eenvoudige vergunning’ of via een ’gewone bouwaanvraag’ de vereiste bouwvergunning aan te vragen. Dit is sterk afhankelijk van de streek waar men woont. Lees meer >
Testiominals

Wat onze klanten zeggen?