Onze zwembaden

Uitzonderlijk maatwerk

Wij leggen verschillende soorten zwembaden op maat aan zoals HDPE kunststof zwembaden, betegelde zwembaden, overloop zwembaden, zwemvijvers, natuurzwembaden en biologische zwembaden. Welk type het beste bij jou past, is volledig afhankelijk van jouw wensen.

01

HDPE zwembaden

Een HDPE zwembad is het perfecte zwembad voor iedereen die op zoek is naar duurzaamheid en kwaliteit. HDPE staat voor High Density Polyethylene en staat bekend om zijn stevigheid en weerstand tegen bacteriën, chemicaliën en extreme temperaturen.

 

Lees meer >

04

Zwemvijvers

Het kloppend hart van de zwemvijver is de natuur. Enkele waterplanten, de watercirculatie en natuurlijke filtersystemen als lavasteen fungeren als biofilter en zorgen voor helder water. Ook het onderhoud van de zwemvijver gebeurt zo goed als volledig door de natuur.

 

Lees meer >

02

Betegelde zwembaden

Een betegeld zwembad is een esthetisch aantrekkelijk zwembad waarvan de binnenkant  bekleed is met tegels, vaak keramische of porseleinen. Deze tegels bieden niet alleen een variëteit aan kleuren en patronen maar zijn ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.

 

Lees meer >

05

Natuurlijke zwembaden

Net als bij een zwemvijver speelt de helofytenfilter in natuurlijke zwembaden een centrale rol. Dankzij enkele extra ecologische technieken is het zwembad echter vrij van de draadalgen en de biofilm, waardoor het water gezond en glashelder is.

 

Lees meer >

03

Overloop zwembaden

Een overloop zwembad, ook wel infinity pool genoemd, is een zwembad waarbij één of meerdere randen zo zijn ontworpen dat het water over de rand in een opvangbak stroomt, wat een visueel effect creëert van water dat in de horizon of in het omliggende landschap overgaat.

 

Lees meer >

06

Bio zwembaden

Een biologisch zwembad is een comfortabele pool met kristalhelder water die looks, luxe en ecologische zuiverheid combineert. Het bestaat niet uit een plantenzone, maar gebruikt enkel ecologische filtertechnieken zonder het schadelijke chloor.

 

Lees meer >

Wil je graag een zwembad of zwemvijver op maat laten plaatsen?

Vraag online een offerte aan, onze experts helpen je graag verder!

Onze aanpak

Ontdek waar Alfapool voor staat

Inspiratiegids

Download onze catalogus

Onze realisaties

Projecten van op maat gemaakte zwembaden

Waag jij de sprong?

Geniet deze zomer nog van een frisse duik in je eigen zwembad

Onze blogartikelen

Alles wat je moet weten

Ontdek de nieuwste trends en mis geen enkele nieuwigheid in de zwembadensector dankzij onze blogartikelen. Zoek je advies of wil je even stilstaan bij je keuzes voordat je de sprong waagt? Lees dan zeker alle informatie op deze pagina.

Onze FAQ's

Veelgestelde vragen over onze zwembaden op maat

Bij onze klanten merken we dat er vaak veel vragen zijn over de aanleg van een zwembad op maat. Via deze FAQ geven we kort antwoord op een aantal van deze vragen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op indien deze antwoorden niet volstaan.

  • Hoeveel kost het om een zwembad op maat aan te leggen?

    De kostprijs van een inbouwzwembad hangt af van verschillende factoren, zoals het type inbouwzwembad, de afmetingen, de gebruikte materialen, en eventuele extra voorzieningen. De prijs voor een inbouwzwembad kan beginnen bij ongeveer €25.000 en kan oplopen tot €100.000.

  • Heb ik een vergunning nodig voor het aanleggen van een op maat gemaakte zwembad?

    In Vlaanderen is er voor het aanleggen van verharde constructies, waaronder terrassen, vijvers en inbouwzwembaden, in principe een vergunningsplicht. Er bestaat echter een mogelijkheid tot vrijstelling van deze plicht onder bepaalde voorwaarden. Om te weten of jouw zwembadproject hiervoor in aanmerking komt, is het essentieel eerst bij je lokale gemeente te informeren naar de specifieke eisen en bijkomende voorwaarden. Als je zwembadproject niet voldoet aan deze lokale voorwaarden, is het aanvragen van een vergunning noodzakelijk.

  • Hoe lang duurt het om een zwembad op maat aan te leggen?

    De tijd die nodig is om een inbouwzwembad aan te leggen, varieert sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type inbouwzwembad, de grootte, en de complexiteit van het project. Het is ook belangrijk rekening te houden met factoren zoals weersomstandigheden, vergunningen, en toegangswegen, die allemaal invloed kunnen hebben op de tijdsduur van het project.

Testiominals

Wat onze klanten zeggen?