Bijzonder kwalitatief en duurzaam

Een HDPE zwembad is het perfecte kunststof zwembad voor iedereen die op zoek is naar duurzaamheid en kwaliteit. HDPE staat voor High Density Polyethylene en staat bekend om zijn stevigheid en weerstand tegen bacteriën, chemicaliën en extreme temperaturen.

Meer informatie over onze HDPE zwembaden?

Ontdek hier

Ons aanbod aan HDPE zwembaden

Wil je graag een HDPE zwembad laten plaatsen?

Vraag online een offerte aan, onze experts helpen je graag verder!

een huis met een zwembad ervoor

Kleur HDPE zwembad

Eén van de belangrijkste keuzes die je gaat maken voor de aanleg van jouw HDPE zwembad is allereerst de kleur. Water is doorzichtig, alles heeft dus te maken met de kleur van het zwembad. De lucht, het zonlicht en de diepte van het kunststof zwembad beïnvloeden de kleur van het water. Door het zonlicht en de breking van het water krijg je heel andere tinten dan je zou verwachten.

Ingebouwde zwembadtrap

Om makkelijk in en uit het HDPE zwembad te geraken, is een ingebouwde trap noodzakelijk. Bij Alfapool zijn er heel wat mogelijkheden om jouw zwembadtrap persoonlijker dan ooit te maken, zodat deze naadloos aansluit bij jouw voorkeur.

Een standaard rechte inloop- of hoektrap? Een ingebouwde ligplage waaronder het rolluik verdwijnt? De keuze is steeds vrij te bepalen.

Ontdek hier

De voordelen van een HDPE zwembad

Onze HDPE zwembaden bieden tal van voordelen. Naast de duurzaamheid en de weerstand die Polyethyleen biedt, zijn onze kunststof zwembaden ook goed bestand tegen corrosie, oxidatie en slijtage. Dit betekent dat jouw zwembad jarenlang meegaat en weinig onderhoud vereist.

BEKIJK HIER
Hoe de aanleg van een HDPE zwembad in zijn werk gaat
Inspiratiegids

Download onze catalogus

Onze realisaties

HDPE zwembaden in de kijker

Onze FAQ's

Veelgestelde vragen over HDPE zwembaden

Bij onze klanten merken we dat er vaak veel vragen zijn over HDPE kunststof zwembaden. Via deze FAQ geven we kort antwoord op een aantal van deze vragen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op indien deze antwoorden niet volstaan.

 • Waarvoor staat HDPE?

  HDPE is de afkorting voor Hoge Dichtheid Polyetheen. HDPE is één van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. In de industrie wordt Polyetheen ook wel Polyethyleen genoemd. HDPE is een hele duurzame kunststof omdat het volledig recycleerbaar is en een lange levensduur heeft.

 • Waarom geen inbouwzwembad aanleggen in folie?

  Voor het aanleggen van foliebaden is eerst een bouwkundige bak nodig waar de folie later in wordt aangebracht. Deze folie moet regelmatig vervangen worden en kan zelfs gaan lekken. HDPE zwembaden zijn zelfdragend, waardoor er vóór de aanleg van het zwembad geen bouwkundige voorzieningen nodig zijn. Omdat de inbouwzwembaden volledig in het atelier van onze fabrikant, DND Pool Group, worden gemaakt en in één stuk worden geleverd, zijn lekkages onmogelijk.

 • Wat is het verschil met de aanleg van betegelde zwembaden?

  Het bouwproces voor de aanleg van betegelde zwembaden duurt veel langer dan dat van HDPE zwembaden. Bovendien kunnen HDPE zwembaden het hele jaar door en op enkele dagen tijd geplaatst worden. Een bijkomend voordeel van een HDPE zwembad is dat de HDPE-platen massief zijn afgewerkt. Daarom is dit materiaal zeer makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Bij betegelde baden is het onderhoud van het zwembad heel wat lastiger, omdat het vuil zich makkelijker in de groeven nestelt.

 • Waarom gaan polyester zwembaden minder lang mee dan HDPE?

  Polyester zwembaden zijn normaliter alleen verkrijgbaar in standaard maten en vormen. Daarnaast kan de kleur, net zoals bij foliezwembaden, gaan vervagen of verkleuren door blootstelling aan UV-stralen. Bij HDPE zwembaden is elke gewenste maat en vorm mogelijk en riskeert u geen verkleuring van uw zwembad. De platen zijn volkern door en door in de massa gekleurd. Osmose is in HDPE zwembaden niet mogelijk. Daarom gaan polyester zwembaden minder lang mee dan HDPE zwembaden.

 • Zijn er verschillen tussen HDPE en PP?

  PP staat voor polypropyleen en is nog niet zo lang verkrijgbaar in de markt. Hierdoor heeft het zijn doeltreffendheid nog niet bewezen. PP is een thermoplastic, net zoals HDPE. Toch zijn er grote verschillen tussen beide materialen. Zo is HDPE veel elastischer, waardoor het een langere levensduur heeft dan PP-zwembaden. Daarnaast is er dankzij de flexibiliteit van HDPE meer mogelijk op het vlak van vorm en formaat dan bij PP. Voor al onze zwembaden in HDPE geldt een garantie van 25 jaar.

Testiominals

Wat onze klanten zeggen?