Onze FAQ's

Een antwoord op al jouw vragen over zwembaden

Bij onze klanten merken we dat er vaak veel vragen zijn over de aanleg en het onderhoud van een zwembad. Via deze FAQ geven we kort antwoord op een aantal van deze vragen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op indien deze antwoorden niet volstaan.

 • Hoeveel kost het om een zwembad aan te leggen?

  De kostprijs van een zwembad hangt af van verschillende factoren, zoals het type zwembad, de afmetingen, de gebruikte materialen, en eventuele extra voorzieningen. De prijs voor een zwembad kan beginnen bij ongeveer €25.000 en kan oplopen tot €100.000.

 • Heb ik een vergunning nodig voor het aanleggen van een zwembad?
  In Vlaanderen is er voor het aanleggen van verharde constructies, waaronder terrassen, vijvers en zwembaden, in principe een vergunningsplicht. Er bestaat echter een mogelijkheid tot vrijstelling van deze plicht onder bepaalde voorwaarden. Om te weten of jouw zwembadproject hiervoor in aanmerking komt, is het essentieel eerst bij je lokale gemeente te informeren naar de specifieke eisen en bijkomende voorwaarden. Als je zwembadproject niet voldoet aan deze lokale voorwaarden, is het aanvragen van een vergunning noodzakelijk. Lees meer >
 • Hoe lang duurt het om een zwembad aan te leggen?

  De tijd die nodig is om een zwembad aan te leggen, varieert sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type zwembad, de grootte, en de complexiteit van het project. Het is ook belangrijk rekening te houden met factoren zoals weersomstandigheden, vergunningen, en toegangswegen, die allemaal invloed kunnen hebben op de tijdsduur van het project.

 • Hoeveel kost een maandelijks zwembadonderhoud?

  De maandelijkse kosten voor het zwembadonderhoud is afhankelijk van het gekozen onderhoudspakket. Elk pakket varieert qua omvang en frequentie en heeft daarom een andere prijs. Wij bieden verschillende opties aan zodat er altijd een pakket is dat aansluit bij jouw specifieke behoeften en budget.

 • Wat is inbegrepen in het maandelijks onderhoudspakket?

  De inhoud van het maandelijks onderhoudspakket hangt af van de gekozen optie. In elk pakket komt onze onderhoudstechnieker elke maand langs voor inspectie, schoonmaak, wateranalyse en chemische behandelingen. Bovendien voorzien wij je eveneens van de nodige onderhoudsproducten. Het is aangeraden om de specifieke details te bekijken bij de beschikbare onderhoudspakketten.

 • Kan ik ook eenmalig zwembadonderhoud boeken?

  Ja, je kan ook eenmalig een zwembadonderhoud boeken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Wat zijn de voordelen van een zwemvijver?

  Een vijverzwembad heeft heel wat voordelen ten opzichte van een klassiek zwembad. Zwemvijvers zijn veel gemakkelijker en mooier te integreren in het tuinconcept. De realisatie is minder duur en de vaste kosten zijn bijna verwaarloosbaar. Ecologische zwembassins zijn vriendelijk voor de mens en natuur. Er worden geen chloorderivaten toegevoegd en erin zwemmen is aangenaam en erg relaxerend. Het onderhoud is minimaal, een enorm voordeel ten opzichte van een klassiek zwembad is dat men het hele jaar door geniet van de zwemvijver, mooi weer of niet.

 • Wat is de kostprijs voor de aanleg van een zwemvijver?

  Al onze projecten zijn steeds op maat van de klant en zodoende uniek. Wij komen steeds eerst vrijblijvend langs om jouw wensen en behoeften te detecteren. Er zijn verschillende factoren die mede de prijs bepalen van een zwemvijver; dit zijn voornamelijk de grootte, de gewenste materialen, de onderbouw, de toegankelijkheid, de afwerking, ...

 • Heb ik een vergunning nodig voor de aanleg van een zwemvijver?
  Indien men een vijver aanlegt met een oppervlakte kleiner dan 30 m², hoeft men geen bouwvergunning aan te vragen. Voor vijvers met een oppervlakte groter dan 30 m² is men verplicht om ofwel via een ’eenvoudige vergunning’ of via een ’gewone bouwaanvraag’ de vereiste bouwvergunning aan te vragen. Dit is sterk afhankelijk van de streek waar men woont. Lees meer >
 • Waarvoor staat HDPE?

  HDPE is de afkorting voor Hoge Dichtheid Polyetheen. HDPE is één van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. In de industrie wordt Polyetheen ook wel Polyethyleen genoemd. HDPE is een hele duurzame kunststof omdat het volledig recycleerbaar is en een lange levensduur heeft.

 • Waarom geen inbouwzwembad aanleggen in folie?

  Voor het aanleggen van foliebaden is eerst een bouwkundige bak nodig waar de folie later in wordt aangebracht. Deze folie moet regelmatig vervangen worden en kan zelfs gaan lekken. HDPE zwembaden zijn zelfdragend, waardoor er vóór de aanleg van het zwembad geen bouwkundige voorzieningen nodig zijn. Omdat de inbouwzwembaden volledig in het atelier van onze fabrikant, DND Pool Group, worden gemaakt en in één stuk worden geleverd, zijn lekkages onmogelijk.

 • Wat is het verschil met de aanleg van betegelde zwembaden?

  Het bouwproces voor de aanleg van betegelde zwembaden duurt veel langer dan dat van HDPE zwembaden. Bovendien kunnen HDPE zwembaden het hele jaar door en op enkele dagen tijd geplaatst worden. Een bijkomend voordeel van een HDPE zwembad is dat de HDPE-platen massief zijn afgewerkt. Daarom is dit materiaal zeer makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Bij betegelde baden is het onderhoud van het zwembad heel wat lastiger, omdat het vuil zich makkelijker in de groeven nestelt.

 • Waarom gaan polyester zwembaden minder lang mee dan HDPE?

  Polyester zwembaden zijn normaliter alleen verkrijgbaar in standaard maten en vormen. Daarnaast kan de kleur, net zoals bij foliezwembaden, gaan vervagen of verkleuren door blootstelling aan UV-stralen. Bij HDPE zwembaden is elke gewenste maat en vorm mogelijk en riskeert u geen verkleuring van uw zwembad. De platen zijn volkern door en door in de massa gekleurd. Osmose is in HDPE zwembaden niet mogelijk. Daarom gaan polyester zwembaden minder lang mee dan HDPE zwembaden.

 • Zijn er verschillen tussen HDPE en PP?

  PP staat voor polypropyleen en is nog niet zo lang verkrijgbaar in de markt. Hierdoor heeft het zijn doeltreffendheid nog niet bewezen. PP is een thermoplastic, net zoals HDPE. Toch zijn er grote verschillen tussen beide materialen. Zo is HDPE veel elastischer, waardoor het een langere levensduur heeft dan PP-zwembaden. Daarnaast is er dankzij de flexibiliteit van HDPE meer mogelijk op het vlak van vorm en formaat dan bij PP. Voor al onze zwembaden in HDPE geldt een garantie van 25 jaar.

 • Hoe gebeurt de aanleg van een bio zwembad?

  Het aanleggen van een bio zwembad is gelijklopend aan dat van een traditioneel zwembad. Na uitgraving volgt het storten van beton, isolatie van de wanden en afwerking van de binnenbekleding; al dan niet in natuursteen. Het grote verschil wordt gemaakt door het gebruik van een biologisch filtersysteem. Hierdoor heeft men geen last van een onaangename chloorgeur.

 • Welke zuiveringstechniek wordt er gebruikt bij een bio zwembad?

  De filtering van een bio zwembad gebeurt op een natuurlijke manier. Er wordt een biologische filter geplaatst, volledig losstaand, in het verlengde van het zwembad. Een verbinding wordt gemaakt door middel van skimmers. Door het gebruik van een biologische filter staan wij garant voor zowel een natuurlijke als mechanische zuivering.

 • Kan ik mijn bio zwembad verwarmen met behulp van zonne-energie?

  Ja, men kan een bio zwembad verwarmen met behulp van zonne-energie, warmtepompen of door een koppeling aan een verwarmingssysteem (op gas of mazout) met behulp van een warmtewisselaar. Zo kan er een verhoging in temperatuur gecreëerd worden van +/- 5° à 6°; het zwembadwater heeft dan een aangename temperatuur van 28° -30°. Gedurende de wintermaanden kan men het zwembad niet verwarmen tot 20°.

 • Heeft een bio zwembad veel onderhoud nodig?

  Gedurende het zwemseizoen vereist een bio zwembad een klein onderhoud om de 3 à 4 weken. Dit beperkt zich tot het kuisen van de wanden en bodem door middel van een robot of mechanische vuilzuiger en het controleren van de waterhardheid (GH,KH). Jaarlijks is er een grondig onderhoud nodig waarbij de filterbeplanting wordt gesnoeid, het filtergesteente wordt gekuist en er een grondige controle van de pompen plaatsvindt. Wij bieden ook onderhoudscontracten aan op maat van de klant.

 • Wat is de kostprijs voor de aanleg van een bio zwembad?

  De kostprijs van een bio zwembad kan je vergelijken met dat van een traditioneel zwembad. Een groot verschil is dat de onderhoudskosten een pak lager liggen. Ook moet er geen chloor toegevoegd worden.

BEKIJK HIER
Hoe de aanleg van een zwembad in zijn werk gaat
Inspiratiegids

Download onze catalogus

Onze blogartikelen

Alles wat je moet weten

Ontdek de nieuwste trends en mis geen enkele nieuwigheid in de zwembadensector dankzij onze blogartikelen. Zoek je advies of wil je even stilstaan bij je keuzes voordat je de sprong waagt? Lees dan zeker alle informatie op deze pagina.

Testiominals

Wat onze klanten zeggen?