Natuurzacht water

Een bio zwembad biedt de ultieme combinatie van stijl, comfort en duurzaamheid. Met zijn kristalhelder water creëert het een luxueuze oase die zowel esthetisch aantrekkelijk is als ecologisch verantwoord. Biologische zwembaden onderscheiden zich doordat ze niet afhankelijk zijn van traditionele plantenzones voor hun filtratie. In plaats daarvan gebruiken we geavanceerde ecologische filtertechnieken om jouw zwemervaring puur en natuurlijk te houden. Zo geniet je van alle voordelen van een traditioneel zwembad, maar dan zonder de nadelen van schadelijke chemicaliën zoals chloor.

een groot zwembad omgeven door heggen en bomen

Meer informatie over onze bio zwembaden?

Vergelijk

Wat zijn de verschillen?

Zwemvijvers, natuurlijke zwembaden en bio zwembaden gebruiken geen chemicaliën om het zwemwater te behandelen. Ze zijn absoluut chloorvrij. Het resultaat is gezond, natuurzuiver water dat uw huid, uw ogen en de natuur spaart. Maar wat zijn dan de verschillen?

Wil je graag een bio zwembad laten aanleggen?

Vraag een offerte aan, download onze catalogus of bel +32 492 27 38 49

een groot zwembad omgeven door heggen en bomen

Waarom kiezen voor een bio zwembad?

In tegenstelling tot traditionele zwembaden, maakt een bio zwembad gebruik van een geavanceerd biologisch filtersysteem. Dit resulteert in helder en puur water dat geheel vrij is van chloor, wat een zachtere ervaring voor je huid garandeert. Kies voor een biologisch zwembad en geniet niet alleen van een milieuvriendelijke keuze, maar profiteer ook van besparingen op de kosten van chloor en onderhoud.

een houten terras naast een zwembad

Hoe werkt de filter bij een bio zwembad?

Onze geavanceerde filtertechniek omvat een volledig geautomatiseerd hydrolysesysteem. Dit innovatieve proces zorgt voor zuiver en gezond zwemwater, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën.

We bieden eveneens de mogelijkheid om het systeem uit te breiden met een Wifi-module. Zo kan je altijd en overal via je smartphone of tablet de status van jouw bio zwembad controleren.

Inspiratiegids

Download onze catalogus

Onze realisaties

Bio zwembaden in de kijker

Onze FAQ's

Veelgestelde vragen over bio zwembaden

Bij onze klanten merken we dat er vaak veel vragen zijn over de aanleg en het onderhoud van een bio zwembad. Via deze FAQ geven we kort antwoord op een aantal van deze vragen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op indien deze antwoorden niet volstaan.

 • Hoe gebeurt de aanleg van een bio zwembad?

  Het aanleggen van een bio zwembad is gelijklopend aan dat van een traditioneel zwembad. Na uitgraving volgt het storten van beton, isolatie van de wanden en afwerking van de binnenbekleding; al dan niet in natuursteen. Het grote verschil wordt gemaakt door het gebruik van een biologisch filtersysteem. Hierdoor heeft men geen last van een onaangename chloorgeur.

 • Welke zuiveringstechniek wordt er gebruikt bij een bio zwembad?

  De filtering van een bio zwembad gebeurt op een natuurlijke manier. Er wordt een biologische filter geplaatst, volledig losstaand, in het verlengde van het zwembad. Een verbinding wordt gemaakt door middel van skimmers. Door het gebruik van een biologische filter staan wij garant voor zowel een natuurlijke als mechanische zuivering.

 • Kan ik mijn bio zwembad verwarmen met behulp van zonne-energie?

  Ja, men kan een bio zwembad verwarmen met behulp van zonne-energie, warmtepompen of door een koppeling aan een verwarmingssysteem (op gas of mazout) met behulp van een warmtewisselaar. Zo kan er een verhoging in temperatuur gecreëerd worden van +/- 5° à 6°; het zwembadwater heeft dan een aangename temperatuur van 28° -30°. Gedurende de wintermaanden kan men het zwembad niet verwarmen tot 20°.

 • Heeft een bio zwembad veel onderhoud nodig?

  Gedurende het zwemseizoen vereist een bio zwembad een klein onderhoud om de 3 à 4 weken. Dit beperkt zich tot het kuisen van de wanden en bodem door middel van een robot of mechanische vuilzuiger en het controleren van de waterhardheid (GH,KH). Jaarlijks is er een grondig onderhoud nodig waarbij de filterbeplanting wordt gesnoeid, het filtergesteente wordt gekuist en er een grondige controle van de pompen plaatsvindt. Wij bieden ook onderhoudscontracten aan op maat van de klant.

 • Wat is de kostprijs voor de aanleg van een bio zwembad?

  De kostprijs van een bio zwembad kan je vergelijken met dat van een traditioneel zwembad. Een groot verschil is dat de onderhoudskosten een pak lager liggen. Ook moet er geen chloor toegevoegd worden.

Testiominals

Wat onze klanten zeggen?