Zwemmen in je eigen vijver?

Geen utopie maar een perfect realiseerbaar concept. Het idee ontstond in de V.S. en Australië en is overgewaaid naar Europa; met Oostenrijk en Duitsland als pioniers. Op heden kent het fenomeen "de zwemvijver" een grote opmars in België.

Voordelen

Een vijverzwembad heeft heel wat voordelen ten opzichte van een klassiek zwembad. Zwemvijvers zijn veel gemakkelijker en mooier te integreren in het tuinconcept. De realisatie is minder duur en de vaste kosten zijn bijna verwaarloosbaar. Ecologische zwembassins zijn vriendelijk voor de mens en natuur. Er worden geen chloorderivaten toegevoegd en erin zwemmen is aangenaam en erg relaxerend. Het onderhoud is minimaal, een enorm voordeel ten opzichte van een klassiek zwembad is dat men het hele jaar door geniet van de zwemvijver, mooi weer of niet.

Principes

Het filteren van de zwemvijver gebeurt op een biologische manier. Er is een open zwemzone en er zijn beplante zones. De moerasplanten en een zone van biologische filtratie garanderen gezond en zuiver water. Voor het realiseren van de waterdichtheid opteren wij voor folie in synthetisch rubber (EPDM). Dit is een speciale,op zuiverheid en milieuvriendelijkheid geteste, rubberfolie voor vijvertoepassingen. Rubberfolie voelt immers aangenaam aan tegen de huid, trekt door zijn zwarte kleur de zonnewarmte aan en heeft een uitzonderlijke lange levensduur. Qua vormgeving en afwerking zijn er tal van mogelijkheden: rechthoekig, rond, formeel, informeel,... Elk technisch detail kan zonder problemen gecamoufleerd worden. Het zachte water zonder chloor is als balsem voor de huid van zwemmers.

Basisregels

De beplanting is erg belangrijk en mag niet verwaarloosd worden, het is immers deze beplanting die een belangrijke rol spelen in het zuiveren van het water.
Bovendien dragen zij in grote mate bij tot het ’natuurlijke’ en ’ongedwongen karakter’ van een zwemvijver. Het filtergedeelte kan van de rest van de vijver afgescheiden worden d.m.v. diverse materialen (rolkeien, hout, stapstenen).

Integratie

Men kan de zwemvijver combineren met warme materialen zoals houten terrassen, vlonders en natuurstenen. Een zwemvijver kan chique grandeur uitstralen maar kan ook sober zijn. Alles hangt af van de tuin en zijn eigenaar. De kinderen zijn enthousiast omdat ze in het water kunnen ravotten. De ouders tonen de vijver met trots en nodigen vrienden uit voor een barbecue aan de oever van hun privé meer...

Inspiratiegids

Download onze catalogus

Zet de eerste stap naar je eigen zwemparadijs en download onze gratis catalogus boordevol inspiratie en tips.

Mis geen enkel detail en ontdek de eindeloze mogelijkheden van een energiezuinig zwembad of zwemvijver op maat.