Het biologisch zwembad

De opbouw van een biologisch zwembad is gelijklopend aan dat van een traditioneel zwembad. Na uitgraving volgt het storten van beton, isolatie van de wanden en afwerking van de binnenbekleding; al dan niet in natuursteen. Het grote verschil wordt gemaakt door het gebruik van een biologisch filtersysteem. Hierdoor heeft men geen last van een onaangename chloorgeur.

Natuurlijke zuivering

De filtering van een biologisch zwembad gebeurt op een natuurlijke manier. Er wordt een biologische filter geplaatst, volledig losstaand, in het verlengde van het zwembad. Een verbinding wordt gemaakt door middel van skimmers. Door het gebruik van een biologische filter staan wij garant voor zowel een natuurlijke als mechanische zuivering.

Verwarming

Men kan een biologisch zwembad verwarmen met behulp van zonne-energie, warmtepompen of door een koppeling aan een verwarmingssysteem (op gas of mazout) met behulp van een warmtewisselaar. Zo kan er een verhoging in temperatuur gecreëerd worden van +/- 5° à 6°; het zwembadwater heeft dan een aangename temperatuur van 28° -30°. Gedurende de wintermaanden kan men het zwembad niet verwarmen tot 20°.

Onderhoud

Gedurende het zwemseizoen vereist een biologisch zwembad een klein onderhoud om de 3 à 4 weken. Dit beperkt zich tot het kuisen van de wanden en bodem door middel van een robot of mechanische vuilzuiger en het controleren van de waterhardheid (GH,KH). Jaarlijks is er een grondig onderhoud nodig waarbij de filterbeplanting wordt gesnoeid, het filtergesteente wordt gekuist en er een grondige controle van de pompen plaatsvindt. Wij bieden ook onderhoudscontracten aan op maat van de klant.

Kostprijs

De kostprijs van een biologisch zwembad kan je vergelijken met dat van een traditioneel zwembad. Een groot verschil is dat de onderhoudskosten een pak lager liggen. Ook moet er geen chloor toegevoegd worden.

Inspiratiegids

Download onze catalogus

Zet de eerste stap naar je eigen zwemparadijs en download onze gratis catalogus boordevol inspiratie en tips.

Mis geen enkel detail en ontdek de eindeloze mogelijkheden van een energiezuinig zwembad of zwemvijver op maat.