Aanleg van
 • ENERGIEZUINIG

 • OP MAAT GEMAAKT

Energiezuinige zwembaden op maat

Alfapool is de specialist in het aanleggen van energiezuinige, op maat gemaakte zwembaden. In samenwerking met DND Pool Group kunnen wij flexibiliteit, een korte leveringstermijn en uitzonderlijke kwaliteit garanderen.

Droom je van een eigen energiezuinig zwembad op maat?

Wil je graag een energiezuinig zwembad op maat laten aanleggen?

Vraag online een offerte aan, onze experts helpen je graag verder!

Personaliseer

De aanleg van jouw zwembad

ZWEMBAD

Wij leggen verschillende soorten zwembaden aan zoals HDPE, betegelde, overloop, zwemvijvers, natuurlijke en bio zwembaden. Welk type het beste bij jou past, is volledig afhankelijk van jouw wensen.

KLEUR

Eén van de belangrijkste keuzes die je gaat maken voor de aanleg van jouw zwembad is allereerst de kleur. Er zijn standaard 5 verschillende kleuren beschikbaar waaronder wit, lichtgrijs, stofgrijs, antraciet en zwart.

TRAP

Om makkelijk in en uit het zwembad te geraken, is een inbouwtrap noodzakelijk. Bij Alfapool zwembaden zijn er heel wat mogelijkheden om jouw ingebouwde zwembadtrap persoonlijker dan ooit te maken.

ROLLUIK

Een automatisch zwembadrolluik is iets wat echt onmisbaar is, daarom biedt Alfapool een ruime keuze aan lamellen aan. Deze anti-alg lamellen zijn gemaakt van PVC of Polycarbonaat, met of zonder solar effect.

INSTALLATIE

De technische installatie is het hart van je zwembad! De juiste pomp en filtercombinatie is van cruciaal belang voor de werking van je zwembad. Het water moet immers constant perfect zuiver zijn.

ACCESSOIRES

Je zwembad upgraden met een buitendouche, zwembadrobot, jetstream, waterval of zwembadboordstenen? Het kan allemaal met de zwembadaccessoires van Alfapool zwembaden.
BEKIJK HIER
Hoe de aanleg van een zwembad in zijn werk gaat
Onze zwembaden

Uitzonderlijk maatwerk

Wij leggen verschillende soorten zwembaden aan zoals HDPE zwembaden, betegelde zwembaden, overloop zwembaden, zwemvijvers, natuurlijke zwembaden en bio zwembaden. Welk type het beste bij jou past, is volledig afhankelijk van jouw wensen.

Inspiratiegids

Download onze catalogus

Onze aanpak

Ontdek waar Alfapool voor staat

Waag jij de sprong?

Geniet deze zomer nog van een frisse duik in je eigen zwembad

Onze realisaties

Projecten van aangelegde zwembaden

ONZE FAQ's

Veelgestelde vragen bij de aanleg van een zwembad

Bij onze klanten merken we dat er vaak veel vragen zijn over de aanleg van een zwembad. Via deze FAQ geven we kort antwoord op een aantal van deze vragen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op indien deze antwoorden niet volstaan.

 • Hoeveel kost het om een zwembad aan te leggen?

  De kostprijs van een zwembad hangt af van verschillende factoren, zoals het type zwembad, de afmetingen, de gebruikte materialen, en eventuele extra voorzieningen. De prijs voor een zwembad kan beginnen bij ongeveer €25.000 en kan oplopen tot €100.000.

 • Heb ik een vergunning nodig voor het aanleggen van een zwembad?

  In Vlaanderen is er voor het aanleggen van verharde constructies, waaronder terrassen, vijvers en zwembaden, in principe een vergunningsplicht. Er bestaat echter een mogelijkheid tot vrijstelling van deze plicht onder bepaalde voorwaarden. Om te weten of jouw zwembadproject hiervoor in aanmerking komt, is het essentieel eerst bij je lokale gemeente te informeren naar de specifieke eisen en bijkomende voorwaarden. Als je zwembadproject niet voldoet aan deze lokale voorwaarden, is het aanvragen van een vergunning noodzakelijk. Lees meer >

 • Hoe lang duurt het om een zwembad aan te leggen?

  De tijd die nodig is om een zwembad aan te leggen, varieert sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type zwembad, de grootte, en de complexiteit van het project. Het is ook belangrijk rekening te houden met factoren zoals weersomstandigheden, vergunningen, en toegangswegen, die allemaal invloed kunnen hebben op de tijdsduur van het project.

Testiominals

Wat onze klanten zeggen?